Hundar och algblomning

Hundar och algblomning

Algblomning är det fenomen som uppstår i hav och sjöar när det finns för mycket näring i vattnet och temperaturen är hög. Algerna trivs i den miljön och förökar sig väldigt snabbt. De ansamlas vid ytan och man kan se algblomningen från luften på väldigt långt håll.

Algerna är farliga att få i sig, både för människor och djur. Normala vuxna människor klara av att bada i havet även om det är alger i det eftersom vi inte får i oss så mycket vatten. Men barn kan få i sig vattnet och därmed algerna om de sväljer vatten. Hundar och andra djur kan också få i sig algerna eftersom de tvättar sig efter badet genom att slicka din päls.

Algblomning är vanligast på östkusten vid Östersjön. Ha koll på prognoserna och följ nyheterna så att du inte riskerar hälsan hos din hund eller annat husdjur.

Hunden på stranden

Hunden på stranden

De flesta hundar älskar att springa på stranden och i vattenbrynet. Om din hund inte gillar det är det kanske något fel på den? :)

Tre saker att tänka på när du skaffar en hundvalp

Tre saker att tänka på när du skaffar en hundvalp

Att skaffa hund kan vara en fantastisk upplevelse, men kräver också väldigt mycket jobb! Här är tre saker som du måste tänka när du ska skaffa hundvalp. Självklart finns det en massa andra saker att tänka på också. Det bästa du kan göra är att gå till en ansvarsfull uppfödare och beskriva hur du vill att din hund ska vara. De kan hjälpa dig vidare.

Hundögon - ta hand om dem noga

Hundögon - ta hand om dem noga

Hundens ögon är känsliga, precis som för oss människor. Ta för vana att kolla dem noggrant några gånger i veckan. Om ni varit ute i buskig mark, om det blåst eller om hunden varit i slagsmål ska du kolla ögonen lite extra.

Aktivera din hund med lekar

Aktivera din hund med lekar

Din hund behöver aktivitet för att må bra och växa rätt. Förhoppningsvis har du tid för några längre lekpass i veckan, men om tiden är knapp kan du köra flera kortare aktiveringar under tiden du gör annat.

Skydda hundens päls

Skydda hundens päls

Hundens skinn och päls är ett väldigt viktigt organ. Och att ta hand om pälsen, pälsvård, är viktigt både för hunden och för dig.

Tävla med din hund i agility

Tävla med din hund i agility

Agility är en hundtävling där det gäller för hunden att klara av en hinderbana på tid och med så få fel som möjligt. Hundföraren guidar och uppmuntrar hunden genom banan men får inte hjälpa till mer än så.

West highland white terrier som valp

West highland white terrier som valp

West highland white terrier, eller westie, används mest som sällskapshund men många individer är duktiga i agility. West highland white terrier är glad, vänlig och modig med stort självförtroende och är med på allt.

Hundsidorna

På hundsidorna skriver vi om våra favorithundraser och deras unika karaktärsdrag. Funderar du på att köpa hund kan våra inlägg ge lite mer information inför köpet. En hund är en fantastisk livskamrat och vän! 🐶

Mest klickat just nu

MalAcetic Wet Wipes - Våtservetter 100 st
Glandex Pulver för Analsäcksproblem - 114 g
Canius Plus för obalans i tarmflora - 30g
N-Gage Dragboll Orange L
DiaTab för diarré - 6 tabletter
Fröer Nelson Garden Sommarflox Cherry Caramel
Digestive Support - 119 g
Uro-Pet Pasta - 120 g
Natural Paradise Magnolia klösträd i takhöjd - Crème