Thundershirt

Thundershirt till Hund (M)

469 kr
I lager    Sponsrad länk för Arken Zoo

Thundershirt till Hund

Denna hundtröja är särskilt framtagen för att ge trygghet till stressade och oroliga hundar. Tröjan sitter bekvämt på hunden och skapar ett konstant och mjukt tryck på hundens kropp.

Thundershirt passar bland annat till hundar som:


Är ljudkänsliga
Lätt blir stressade
Är osäkra eller oroliga
Har svårt att vara ensamma
Lätt blir överstimulerade


En Thundershirt kanske inte kommer lösa alla era problem, och göra hunden till en helt ny hund utan stress-problematik, men hundtröjan kan vara ett mycket bra verktyg i er träning. Den kan skapa lite extra trygghet för en hund som behöver det.

Hur fungerar Thundershirt?

Det mjuka, konstanta trycket har en trygghets-skapande effekt på de flesta hundar när de är oroliga, rädda eller överstimulerade. Förklaringen ligger i kopplingen mellan det sensomotoriska och det proprioceptiva systemet (att man helt enkelt vet var man har sina ben utan att man behöver titta på dem). Hunden tar in information med alla sina intryck, även genom huden. I huden ligger receptorer som förnimmer tryck, värk, värme och kyla. Tryck har en lugnande effekt på nervsystemet, tänk bara på Temple Grandin och hennes maskin. En Thundershirt ger en känsla av trygghet och säkerhet, medvetenhet om kroppens gränser och därför har det en mjuk och trygg effekt.

Thundershirt finns i flera olika storlekar och är lätt att klä på och ta av. Kika på storleksguiden för att hitta rätt storlek till din hund.

Thundershirt till Hund (M) finns i kategorin Hund - Hundkläder - Hundtröjor. Thundershirt är ett av våra märken som säljs direkt av Arken Zoo.

Läs mer…