Royal Canin Veterinary Diets

Royal Canin Veterinary Diets Dog Renal (7 kg)

819 kr
I lager    Sponsrad länk för Arken Zoo

Royal Canin Veterinary Diets Dog Renal

Royal Canin Veterinary Diets Dog Renal är ett specialanpassat hundfoder för hundar över 1 år som har problem med njurarna. Det kan t.ex. vara kroniskt nedsatt njurfunktion (CRF – njurinsufficiens), urinsten som kräver urinalkalisering (t.ex. urat, cystin) eller urinstenar av typen kalciumoxalat.

Royal Canin Veterinary Diets Dog Renal innehåller flavanoler, särskilt polyfenoler, som aktivt motverkar effekterna av oxidativ stress. Dessa ämnen underlättar även blodflödet i njurarna genom sin positiva påverkan på blodkärlen.

Problematik med njurarna kan resultera i uremi, vilket i sin tur kan ge upphov till magsår och sår i tarmens slemhinna. Zeolit och FOS (frukto-oligosackarider) är inkluderade i fodret och bidrar till en stabil och säker magtarmfunktion.

Detta veterinärfoder är rikt på Omega-3-fettsyrorna EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra), vilka agerar antiinflammatoriskt och underlättar den glomerulära filtreringen. Den låga fosforhalten i fodret är konstruerad för att fördröja utvecklingen av njursvikt.

Konsistensen på foderkulorna är anpassad för att vara lättsmält, även för hundar med tandbesvär. Med tanke på att kronisk njursvikt ofta påverkar äldre hundar innehåller Royal Canin Veterinary Diets Dog Renal en betydande mängd antioxidanter, vilket är avsedd att neutralisera de fria radikalerna vars påverkan förstärks med stigande ålder.

Detta foder kan rekommenderas för behandling av kronisk njursvikt, inklusive tidig nedsatt njurfunktion. Det vanliga är att veterinärer rekommenderar att man fortsätter med fodret livet ut. Regelbundna veterinärkontroller är starkt rekommenderade när man har en hund med njurproblem.

Rekommenderas för:


Kronisk njursvikt
Urinsten som kräver urinalkalisering (urat, cystin)
Urinsten kalciumoxalat (för hundar med nedsatt njurfunktion)


Rekommenderas ej för:


Dräktighet, digivning, tillväxt
Pankreatit eller tidigare pankreatit
Hyperlipidemi (förhöjda blodfettnivåer)


Tänk på att du bara ska ge ditt djur veterinärfoder enligt din veterinärs ordination.
Genom att köpa det här fodret så bekräftar du följande:


Mitt djur är undersökt av veterinär som ställt en diagnos och rekommenderat det här fodret.
Jag har förstått att så länge mitt djur äter det här fodret så rekommenderas jag att söka veterinärrådgivning minst var 6:e månad.
Jag har förstått att så länge mitt djur äter det här fodret så ska jag direkt söka veterinärrådgivning om djurets hälsotillstånd försämras.

Royal Canin Veterinary Diets Dog Renal (7 kg) finns i kategorin Veterinär - Veterinärfoder till hund - Njursjukdom. Royal Canin Veterinary Diets är ett av våra märken som säljs direkt av Arken Zoo.

Läs mer…